Covrigei aromati
300 g faina
200 g zahar
2-3 picaturi de esenta de vanilie
1 lingurita de scortisoara macinata
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita drojdie uscata
3 linguri ulei de masline
2 oua
unt si faina pentru tava de copt
Se amesteca faina, zaharul, esenta de vanilie, scortisoara, coaja rasa de lamaie si drojdia intr-un castron mare. In timp ce se amesteca cu o lingura de lemn, se adauga uleiul si ouale. Se framanta pana se obtine un aluat unifost si elastic. Se acopera aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 h. Se pune aluatul pe planseta presarata cu faina si se modeleaza, cu ajutorul palmelor, un carnat lung si subtire. Se taie bucati de 10-12 cm lungime, se indoaie usor la capete si se formeaza covrigei. Se pun pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, apoi se coc aproximativ 25 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava.
Articolul anterior Biscuiti cu ciocolata Articolul următor Buseuri cu stafide si seminte de pin