Covrigei crocanti cu mac si chimen
500 g faina
150 g unt
250 ml lapte
25 g drojdie de bere
1 lingurita zahar
1 lingurita sare fina
Pentru stropit
2 linguri faina
250 ml lapte
1 lingurita sare
seminte de mac si chimen
Se freaca, intr-un castron, drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga putin lapte si 2 linguri de faina si se prepara o compozitie de consistenta unei smantani groase. Se lasa la dospit 20 de minute. Se amesteca maiaua cu restul de lapte, untul topit si sarea, adaugand treptat faina si se framanta toate ingredientele pana se obtine un aluat uniform si consistent, care se lasa la crescut 20 de minute. Se imparte aluatul in bucati mici din care se modeleaza rulouri cu grosimea de 2 cm si se formeaza covrigei simpli sau impletiti, care se asaza direct in tava. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc 20 de minute. Intre timp, se fierb ingredientele pentru stropit (laptele, faina si sarea) cateva clocote si se lasa la racit. Se ung covrigeii fierbinti cu acest amestec, se presara cu seminte de mac sau chimen si se introduc pentru inca 2-3 minute in cuptor.
Articolul anterior Ciolan cu bere Articolul următor Placinta cu crema de portocale si bezea