Covrigei crocanti
500 g faina
200 g unt
250 ml lapte
25 g drojdie de bere
1 lingurita de zahar
1 lingurita sare fina
Pentru garnisit
200 ml lapte sau apa
1 lingura rasa de sare
Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 100 ml lapte si 150 g faina, se amesteca si se lasa la dospit 30 de minute. Se adauga restul de lapte, untul topit, sarea, se amesteca bine si apoi se adauga restul de faina si se framanta bine pana se obtine un aluat uniform si elastic. Se lasa la crescut aproximativ 20 de minute. Se rup bucati de aluat, se ruleaza un sul subtire din care se modeleaza covrigei, care se asaza in tava si se lasa la crescut 5-10 minute. Se introduce tava in cuptorul bine incins pentru aproximativ 20 de minute. Se scoate tava, se ung covrigeii cu lapte sau apa, se presara cu sare si se introduc din nou in cuptor pentru 2-3 minute pana devin crocanti. Se lasa in tava pana se racesc complet.
Articolul anterior Covrigei cu susan Articolul următor Branzoaica