Covrigei cu susan
1 kg faina
2 galbenusuri
15 g drojdie
200 g zahar
200 ml lapte
200 g margarina
2 linguri seminte de susan (mac sau chimen)
sare
Se dizolva zaharul in laptele caldut, se adauga drojdia si se amesteca bine. Se adauga galbenusurile frecate cu sare si apoi faina, framantand pana se incorporeaza bine toata faina. Se adauga margarina topita si se framanta pana se obtine un aluat uniform, elastic. Se lasa la crescut, 30-40 de minute, la loc cald. Se rup bucati de aluat, se modeleaza suluri de grosimea unui deget, din care se taie bucati de aproximativ 25 cm si se modeleaza covrigei rotunzi, in forma de opt sau in orice forma se doreste. Covrigeii se asaza in tava, se ung deasupra cu albusurile batute usor, se presara cu seminte de susan si se introduc in cuptorul bine incins pana devin aurii. Se servesc calzi sau reci.
Articolul anterior Placinta cu crema de vanilie Articolul următor Covrigei crocanti