Cozonac umplut cu fructe
Pentru aluat
600 g faina
100 g unt moale
2 oua
100 g zahar
1 cub de drojdie (25 g)
250 ml lapte caldut
sare
Pentru umplutura
100 g smochine uscate
100 g curmale
50 g caise uscate
50 ml lapte
1 plic zahar vanilinat
2 linguri rom
1 albus
2 linguri nuci macinate
1 galbenus si 2 linguri lapte pentru uns cozonacul
Din faina, unt, oua, zahar, drojdia amestecata cu lapte si un praf de sare, se framanta un aluat, care se acopera cu un prosop si se lasa la caldura sa creasca, timp de 40 de minute. Intre timp, se taie fructele marunt si se acopera cu apa. Se fierb 10 minute. Dupa ce se racesc, se amesteca cu zahar vanilinat si rom, albusul batut spuma si nucile macinate. Se intind trei foi de aluat, se umplu cu amestecul de fructe, se ruleaza pe lung si se impletesc. Se asaza in tava, se lasa la crescut 15 minute, apoi se unge cu amestecul de galbenus cu lapte si se coace la cuptor cca 40 de minute.
Articolul anterior Clatite cu fructe de padure Articolul următor Galuste cu branza dulce si prune