Crap cu legume la cuptor
1 crap de 1,5 kg
4 cepe mari
4 rosii mari
4 catei de usturoi
3 ardei grasi
100 ml ulei
100 ml vin alb
1 lamaie
cimbru
1 foaie dafin
sare, piper
Pestele se curata de solzi si intestine, se taie in doua jumatati de-a lungul sirei si apoi, fiecare jumatate se imparte in bucati potrivite. Se spala, se sareaza si se lasa sa stea 1 ora la rece. Ceapa se taie rondele, se caleste in ulei incins, se adauga ardeii taiati fasii, rosiile decojite si taiate felii. Apoi se adauga usturoiul tocat, cimbrul, foaia de dafin, sare, piper si felii de lamaie. Deasupra legumelor, se asaza bucatile de peste, se stropesc cu vin si apa, apoi se pun la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se serveste cald sau rece cu mamaliguta
Articolul anterior Somon umplut cu trufe Articolul următor Chefal gratinat