Crema caramel cu ciocolata
200 g zahar
½ lingurita zeama de lamaie
750 ml lapte
6 oua
6 linguri pudra de cacao
60 g migdale sfaramate
3 linguri rom
Intr-o craticioara, se pun 100 g zahar, zeama de lamaie si 2 linguri de apa. Se fierb la foc mic, pana se caramelizeaza, apoi se toarna intr-o forma calda, cu capacitatea de 2 l. Se inclina forma pe toate partile pentru ca sosul caramel sa acopere toata suprafata formei in interior. Separat, se infierbanta laptele. Intr-un castron se bat ouale cu zaharul ramas, se adauga pudra de cacao si se amesteca bine. Se toarna usor laptele fierbinte peste oua, migdalele si romul, amestecand continuu. Se toarna preparatul intr-o forma, se acoperacu folie de aluminiu si se pune in cuptorul preincalzit la 160 grade C, in bain-marie, pentru 1 h. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit si abia dupa aceea se rastoarna pe un platou.
Articolul anterior Desert cu pere Articolul următor Fursecuri cu miere