Crema de branza cu sos de prune
400 g branz de vaci cremoasa
75 g zahar vanilinat
3 galbenusuri
coaja rasa de lamaie
1 lingura de rom
150 ml frisca lichida
60 g ciocolata neagra amara pentru decorare
2 linguri coaja de portocala confiata, taiata, pentru decorare
500 g prune fara samburi
100 g zahar
zeama de la ½ lamaie
Intr-un castron, se freaca branza cu zaharul pana devine cremoasa. Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie si romul. Se bat in continuare pana cand amestecul este omogen. Se incorporeaza delicat smantana, ciocolata si coaja de portocala, apoi se pune pentru 1 h la frigider. |ntre timp, se fierb prunele cu zaharul si coaja rasa de lamaie, la foc iute, pana se obtine un sos. Se serveste in cupe, impreuna cu sosul de prune cald si decorata cu bucatele de ciocolata si coaja de portocala confiata.
Varianta
Prunele proaspete, se pot inlocui cu dulceata de prune incalzita cu cateva linguri de apa calda.