Crema de castane
2 galbenusuri
60 g zahar
30 g faina
coaja de lamaie rasa fin
1 praf de sare
250 ml lapte clocotit
200 g biscuiti fragezi
6 linguri de rom
6 linguri castane glasate, taiate bucati
8 linguri de frisca
4 cirese confiate
Se amesteca bine, intr-un castron, galbenusurile, zaharul, faina, coaja rasa de lamaie si sarea, pana se obtine o compozitie cremoasa, deschisa la culoare. Se adauga laptele clocotit, amestecand continuu, dupa care se pune la fiert, la foc mic, continuand sa se amestece, pana cand incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a impiedica formarea pielitei deasupra. Daca se prepara crema cu mult timp inainte de a fi servita, se acopera deasupra cu o folie de plastic pentru a impiedica formarea crustei. Se pune cate un biscuit pe fundul fiecarei cupe, se stropeste cu rom diluat cu 2-3 linguri de apa si se acopera apoi cu un strat de crema. Se garniseste cu bucati de castane glasate si frisca. Se orneaza fiecare cupa cu cirese confiate si se serveste.
Articolul anterior Puding cu capsune Articolul următor Crema la cuptor