Crema de ciocolata cu fructe
150 g ciocolata amaruie
400 g creme fraiche
400 g fructe proaspete
(capsune, kiwi, mango)
Pasul 1:
Se rupe ciocolata in bucati. Se incalzeste creme fraiche, amestecandu-se. Se adauga ciocolata si se topeste, amestecand continuu. Se pune crema in pahare si se lasa 2h ore la rece.
Pasul 2:
Se pregatesc fructele si se taie, eventual in bucati pentru o singura inghititura. Se aranjeaza crema pe fructe si se serveste desertul.
Varianta inlocuitoare:
Se inlocuieste creme fraiche cu smantana lichida.
Varianta imbunatatita:
Pentru tarta de ciocolata se iau 4 mici cruste de tarta - preparate in casa sau cumparate - se tapeteaza cu un strat din cate o lingurita de marmelada de caise fierbinte, se lasa sa se usuce putin. Se prepara crema de ciocolata ca in reteta, se umplu crustele de tarta si se pune la rece. Se taie in doua, 250 g de capsune spalate si se aranjeaza pe tarte inaite de servire.
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare