Ai nevoie de 5 lingurite de gelatina, 4 galbenusuri de ou, 100 g zahar pudra, 40 ml Grand Marnier, 250 ml suc de portocale, 30 g fistic, 250 ml smantana integrala si doua portocale… pentru 6 portii.
Mod de preparare
Bate galbenusurile, zaharul pudra si Grand Mariner-ul pana cand capata consistenta unei creme, adauga sucul de portocale si 20 de grame de fistic. Incalzeste apoi gelatina, amestec-o cu putina crema, iar dupa, amesteca totul cu multa grija. Pune-o apoi la rece pana ce se intareste gelatina si adauga frisca. Aseaza-o in 6 forme si las-o la frigider minimum 3 ore. Aranajeaza crema in final pe farfurie si decoreaza cu portocale. Restul de fistic se presara deasupra.
Extra sfaturi
Gelatina se dizolva in apa rece.
Sucul de portocale trebuie sa fie presat proaspat.
Fisticul se foloseste dupa ce este tocat marunt.
Portocalele se taie in felii sau fileuri.
Smantana integrala recomandata este “Bianca Level”, batuta frisca