Crepes Suzette
Pentru aluatul de clatite
3 oua
150 g faina
1 praf de sare
350 ml lapte dulce
30 g unt
Pentru umplutura
10 linguri lichior
12 cubulete de zahar
1 portocala
1 lamaie
125 g unt
250 ml zeama de portocale
1 lingura coaja de portocale
4 linguri zahar
Se prepara aluatul pentru clatite si se adauga 1 lingura de lichior. Se coc 12 clatite. Se freaca bucatile de zahar pe coaja de portocala si lamaie pana cand se transforma in praf de zahar si se parfumeaza cu aroma fructelor. Se amesteca untul cu zaharul, se adauga zeama si coaja de portocala, apoi se pune compozitia intr-o craticioara, se fierbe, la foc mic pana cand zaharul se leaga. Se adauga 4 linguri de lichior. Se trece fiecare clatita prin acest amestec, apoi se pliaza in 4 si se asaza pe un platou cald. Se pudreaza cu zahar si se stropesc cu lichior. Se aprinde cu un bat lung de chibrit si se lasa sa arda alcoolul. Se servesc flambate.
Articolul anterior Clatite cu bezea Articolul următor Clatite cu nuci si ciocolata