Timp: 40
Porţii: 3
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
150 grame ceapa tocata
4 catei de usturoi
2 dovlecei medii
15 creveti medii
150 grame parmezan fript
150 grame ciuperci proaspete taiate feliute subtiri
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se prajeste ceapa impreuna cu usturoiul pana ce se fragezesc. Se curata dovleceii, apoi se taie pe lungime, iar fiecare fasie se taie la randul ei in feliute mai mici. Se pun la prajit cu ceapa si usturoiul pana devin aurii si crocanti. Se adauga ciupercile taiate marunt. Se prajesc pana devin moi. La final se adauga crevetii si se prajesc 5-7 minute.Se rade branza deasupra si se serveste cu salata verde. Pentru un plus de gust, cumparati creveti cu cochiliile pe ei, inghetati. Inainte de a fi inclusi intr-un oricare alt fel de mancare, lasati-i cateva minute la fiert in apa clocotita. Daca ii gatiti impreuna cu alte alimente, cum ar fi legumele fripte sau prajite, adaugati crevetii numai la finalul timpului de gatit astfel incat ei sa nu continue sa se gateasca. Daca ii gatiti prea mult, ei se vor vor intari sau si vor pierde din gust.
Articolul anterior
Snack din sunculita cu rosii - 420 cal
Articolul următor
Placinta cu carnati si spanac - 450 cal