Creveti cu salata de cruditati - 480 cal
200 grame castraveti, taiati feliute sau cubulete
4 ridichi mari
250 grame avocado
5 rosii mici
10 creveti sau chispuri de creveti
Un ou mare, fiert
2 linguri brnaza cremoasa sau smantana
50 grame masline verzi
Se scurg, li se taie coada si se aseaza pe un platou. Celelalte ingrediente se pot taia marunt si apoi amesteca intr-un castron, sau se pot aseza ca ornament pe platoul cu creveti. Crevetii sunt considerati si mai valorosi din punct de vedere al beneficiilor pentru sanatate fiind o sursa excelenta de proteine si seleniu, o sursa foarte buna de vitamina D si B12 si o sursa buna de fier, fosfor, acizi grasi omega 3, niacina, zinc, cupru si magneziu.O portie de 113 g creveti furnizeza 23,7 g de proteine, ceea ce inseamna 47,4% din necesarul zilnic si 28,2% din necesarul zilnic de vitamina B12. Vitamina B12 nu se gaseste in alimentele de origine vegetala, fiind astfel foarte importanta pentru persoanele vegetariene si pentru cele care tin post. Articolul anterior Carnati de curcan cu orez maro - 470 cal Articolul următor Frittata - 430 cal