Creveti in toast
24 de felii de paine alba, fara coaja
1 ceasca unt, topit
1 pachete de crema de branza (cam 500 g)
1/2 ceasca maioneza light
3 linguri smantana
3 linguri de hrean (deja preparat, se gaseste la borcan de achizitionat)
3 cani de creveti mici,
16 fire de ceapa verde, tocata
mramurele de marar
- turteste feliile de paine (toast, model patrat mare) cu un facalet mai mic (incet, fara sa se rupa); taie fiecare felie apoi in 4;
- pune untul intr-un vas usor adanc; unge cu unt ambele parti ale feliilor de paine, si apoi modeleaza-le in forme mici rotunde ca de briose sau de tarte, apoi baga-le la cuptor cam 10-14 minute la foc mic, adica pana se rumenesc un pic; scoate-le din cuptor si aseaza-le pe un platou sa se raceasca
- intr-un alt bol, se amesteca bine crema de branza, maioneza, smantana si hreanul - se adauga crevetii si ceapa numai cu cateva minute inainte de servire, nu mai devreme, si se umplu formele facute din miez de paine, se ornamenteaza cu marar, optional (ca in imagine)