Fiindca frecventarea piscinelor si al strandurilor este o activitate perfecta pentru sezonul cald, iti dezvaluim un secret prin care vei face cu siguranta senzatie in caz ca-ti vine pofta de intrecere.
Fa exact ce ti-au spus instructorii sa nu faci. Nu iti tine degetele apropiate, fiindca spatiile dintre degete functioneaza ca o membrana invizibila, ajutandu-te sa cresti viteza.
Degetele departate cresc forta unui inotator cu 53%, ajutandu-l sa "bata" apa mai usor, crescand astfel viteza.
Desi s-ar putea sa fie o tehnica destul de greu de stapanit pentru inotatorii amatori, varianta clasica, ce presupune impreunarea degetelor pentru a forma un fel de vasla, nu este tocmai una productiva.
Desi pare ciudat si poate ca initial ti-e greu sa crezi ca poti vasli mai bine cu o "furculita" si nu cu o "vasla", referindu-ne aici la tehnica folosita, exista si o explicatie logica pentru care prima varianta este cea potrivita.
Atunci cand un obiect solid se misca prin apa, stratul de apa care atinge suprafata obiectului "se agata" de el si devine cumva parte integranta a obiectului. Astfel, cand inotatorul isi departeaza degetele la o distanta potrivita, fiecarui deget i se ataseaza cate un strat de apa, ocupand astfel golul dintre ele.
Distanta perfecta este undeva intre 20% si 40% din diametrul degetului. Aceasta distanta permite inotatorului sa se propulseze mai usor prin apa, fiindca rezistenta acesteia scade, crescand astfel viteza de deplasare.
Spune-mi ce sport faci, ca sa-ti spun cate calorii arzi
Elefantul care adora sa inoate
Ghid astrologic pentru fitness: alege antrenamentele verii deconspirate de zodia ta!