Cristian Margarit se refera, in primul rand, la interventia nutritionala, pentru prevenirea si tratarea bolilor omului modern, de exemplu, a diabetului. Comunitatea medicala ar trebui sa conlucreze in recomandarile pe care medicii le fac oamenilor, bolnavi sau sanatosi, pentru prevenire, explica specialistul.
"Dieta low-carb este prezentata doar ca o alternativa ciudata, cu rezultate bune, pentru unii experti chiar paradoxale. Ce este insa paradoxal in a opri supraalimentarea cu un nutrient pe care corpul nu il mai poate folosi? Un nutrient cu care s-a intalnit intr-un exces incalculabil inca din primii ani de viata? Ce cauta atata glucoza in dieta noastra? Ce cauta atata fructoza? Unde in natura exista asemenea cantitati de carbohidrati concentrate intr-o dieta? Nici macar in dietele de la ecuator", scrie specialistul pe blogul sau.
Cristian Margarit face o comparatie si explica ce alimente nu ar mai manca daca ar suferi de aceasta boala. "Daca as avea diabet nu as manca deloc cereale, lactate si probabil ca nici fructe "mari". Oua as manca probabil mai des (pune-l la curent pe medic), nuci la fel (seminte de canepa, de in, dovleac in primul rand) si apoi toata gama de suplimente/condimente care ajuta la cresterea sensibilitatii la insulina, dar si la prevenirea inflamatiei cronice, a oxidarii grasimilor si a glicarii", a marturisit nutritionistul pe pagina de Facebook.
Citeste si: De ce mancam mult? Explicatia nutritionistului Cristian Margarit
Sfatul nutritionistilor: tine un jurnal alimentar!
De ce te ingrasi, chiar daca mergi la sala - Iata ce spun nutritionistii
Sursa foto: freedigitalphotos.net