Crochete de vinete cu branza
2 vinete mari
100 g pesmet
50 g parmezan
1 ou intreg
1 albus de ou
2 linguri de faina
Pentru umplutura
150 g branza telemea (sau Feta)
1 lingurita de ardei iute
2 linguri ceapa verde tocata
50 g crema de branza (sau branza topita)
1 lingurita cimbru (menta sau busuioc)
Se curata vinetele de coaja, se taie in lungime, felii groase de 0,5 cm. Se condimenteaza si se lasa aproximativ o ora. Se spala apoi cu multa apa, se scurg presandu-le usor cu palmele, apoi se prajesc in ulei. Se scot pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei. Separat, se amesteca, intr-un bol, toate componentele umpluturii, iar intr-o farfurie adanca se amesteca pesmetul cu parmezanul ras. Intr-un castronel, se bate oul impreuna cu albusul si o lingura de ulei. La capatul fiecarei felii de vanata se pune cate o lingurita de umplutura si se ruleaza. Daca feliile sunt prea lungi, se pot taia pe jumatate si se pot face doua rulouri. Rulourile se tavalesc mai intai prin faina, apoi prin oul batut si prin parmezan cu pesmet dupa care se pun pe un platou. Se pun la frigider sa se intareasca si se prajesc, in ulei incins, cu putin timp inainte de a fi servite. Se pot pastra si la congelator si se pot praji cand este nevoie.
E bine sa stii
In locul branzei, umplutura poate contine carne tocata. In acest caz, crochetele pot fi servite cu felii de rosii.