Crostini de rosii cu capere
600 g rosii
100 g parmezan ras
1 borcanel capere
cateva fire de salvie
5 linguri ulei de masline
sare, piper proaspat macinat
1 priza de zahar
1 priza de piper Cayenne
1 bagheta
trandafiri facuti din rosie si frunze de salvie pentru ornat
Curatati rosiile de seminte, taiati-le cubulete si puneti-le intr-un castron. Adaugati parmezanul ras si amestecati.
Lasati caperele sa se scurga bine. Puneti-le peste rosii impreuna cu salvia aleasa, spalata si tocata marunt si cu uleiul de masline.
Asezonati totul cu sare, piper, zahar, piper de Cayenne. Taiati bagheta felii si asezari-le apoi pe o tava de copt.
Impartiti amestecul de rosii in mod egal pe feliile de paine si coaceti-le in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius sau pe gratar.
Scoateti crostini de rosii din cuptor, aranjati-le decorativ, ornati cu trandafiri din rosii (optional) si cu frunze de salvie. Serviti imediat.
Reteta oferita de grupul editorial RAO - "Retete preparate in 15 minute"