Crustacee cu miere si ghimbir
un morcov
50 gr muguri de bambus
4 fire de ceapa ceapa verde
o lingura miere de albine de salcam
o lingura pasta de tomate
o lingurita sos de soia
o bucata de ghimbir de 2.5 cm, curatata de coaja si data
prin razatoarea mica
un catel de usturoi, zdrobit
o lingura suc de lamaie
175 gr. creveti mici, caliti in unt
2 salate verzi, cu frunze mici
cateva boabe de coriandru
sare, piper macinat
Pentru ornat:
felii de lamaie
frunze de patrunjel verde
1. Taiati morcovul in bucati de dimensiunea betelor de chibrit, tocati fin ceapa verde si grosier mugurii de bambus. Amestecati-le!
2. Intr-o tigaie mare incalziti (la foc mic) mierea, pasta de tomate, sosul de soia, ghimbirul, usturoiul, si sucul de lamaie, impreuna cu 3 linguri de apa. Amestecati bine si lasati sa fiarba.
3. Adaugati legumele tocate si caliti-le 2-3 minute, apoi crevetii caliti in unt. Dupa inca 2-3 minute luati tigaia de pe foc.
4. Desfaceti salata in foi pe care le veti clati cu apa rece si le veti lasa sa se scurga cateva minute.
5. Amestecati coriandrul in tigaia cu crevete, adaugati sare si piper dupa gust. Puneti cu lingura din acest amestec in foile de salata, decorati si serviti imediat.
Reteta oferita de Grupul Editorial RAO.- "Retete fara grasimi"