Organizatia Salvati Copiii Romania a inaugurat cel de-al 18-lea Centru Educational din tara, initiativa realizata datorita fondurilor obtinute in cadrul editiei 2008 a Festivalului Brazilor de Craciun. Aflat in incinta Scolii nr. 26 din Bucuresti, noul centru are drept principal obiectiv reintegrarea scolara si sociala a copiilor exploatati prin munca, precum si prevenirea abandonului scolar. Peste 350 de copii saraci si familiile lor vor beneficia de serviciile centrului in primul an de activitate.
La nivelul capitalei, au fost identificati aproximativ 1200 de copii si tineri care traiesc sau muncesc pe strada, 48% dintre ei fiind minori. Mai mult, doar un procent de 11% dintre acestia frecventeaza scoala. Programele noului centru inaugurat de Salvati Copiii vizeaza reintegrarea scolara si sociala a acestora, dar si a altor copii din comunitatile defavorizate din Bucuresti.
Centrul situat in incinta Scolii nr. 26, in zona Lizeanu – Mosilor, isi propune sa ajute copiii provenind din familii foarte sarace, cu probleme sociale extrem de grave, care au abandonat scoala pentru a presta diverse munci in schimbul unor sume derizorii.
Salvati Copiii intentioneaza sa continue aceste programe si in 2010, dorind ca anul viitor sa ajute peste 3000 de copii si familiile acestora cu ajutorul fondurilor stranse la gala Festivalului Brazilor de Craciun.
Unul din doi copii are nevoie de aparat dentar
Cele mai recente studii de medicina dentara arata ca malpozitiile dentare – dintii strambi, distantati sau inghesuiti – constituie una dintre cele mai importante probleme de sanatate si estetica dentara. Acestea duc, cel mai adesea, la afectiuni stomacale printr-o masticatie defectuoasa, la aparitia cariilor si la imperfectiuni ale pronuntiei. Pe langa complicatii medicale, copii care se confrunta cu probleme de ortodontie sunt afectati emotional-afectiv dezvoltand chiar complexe de inferioritate.
Conform AAO (American Association of Orthodontists), tratamentele ortodontice ar trebui incepute intre 9 si 14 ani. Aceeasi asociatie a relevat faptul ca 65% dintre pacientii care ar trebui sa poarte aparat dentar au varsta cuprinsa intre 10 si 14 ani, varsta la care tratamentul poate da rezultate spectaculoase intr-un timp mai scurt.
In cadrul aceluiasi studiu s-a observat faptul ca exista diferente de perceptie intre opiniile parintilor si ale medicilor in legatura cu purtarea aparatului dentar de catre copii. Spre exemplu, in cazul adolescentilor de 12 ani, desi parintii considerau ca acestia nu necesita tratament ortodontic, la un control amanuntit al medicilor specialisti si dupa o examinare radiologica amanuntita s-a constatat ca 36% dintre adolescenti au necesitat purtarea unui aparat dentar
Datorita importantei covarsitoare a afectiunilor ortodontice in dezvoltarea copiilor, clinica Dent Estet lanseaza primul centru specializat de ortodontie din Romania, cu servicii disponibile in fiecare dintre clinicile retelei: „Excellence – Ortho Center Dent Estet”. Acesta se bucura de expertiza a sapte medici specializati pe grupe de varsta diferite si pe diverse tipuri de aparate ortodontice.
D.l dr, am inceput sa uit..
de cand?
de cand ce? ...Caravana Memoriei a inceput...
LaborMed Group le propune romanilor „Caravana Memoriei Flavotan”, o campanie desfasurata in farmacii din 12 judete din tara. Scopul acestei campanii este de a informa un numar cat mai mare de persoane despre problemele de memorie, factorii care le determina si modalitatile de prevenire ale acestora. In plus, Caravana pune la dispozitia tuturor celor interesati un produs deosebit: Flavotan - natural, sigur si eficient, la un pret accesibil.
Acesta ontine extract standardizat de Ginkgo Biloba si este disponibil in multiple concentratii.
„Echipele de promoteri intampina oamenii cu sfaturi si teste de memorie, dar si cu o oferta atractiva: la fiecare 2 cutii cumparate, primesti a treia cutie cadou! Trei cutii sunt suficiente pentru o luna, durata optima recomandata de tratament fiind de trei luni”, ne spune Adrian Stroilescu, Business Development Director, LaborMed Group.
In Romania jumatate dintre persoanele care urmeaza tratament pentru tulburari circulatorii periferice si cerebrale primesc Ginkgo Biloba; peste 1,5 milioane de persoane urmeaza anual un tratament cu Ginkgo Biloba, dar numarul real al celor care necesita un astfel de tratament este mult mai mare. De aceea, in cadrul Caravanei oamenii pot afla mai multe lucruri interesante despre Ginkgo Biloba si efectele sale, precum si despre modalitatile prin care se poate preveni sau intarzia imba¬tranirea celulelor nervoase care determina tulburari de memorie.
Lectie de responsabilitate: 75 de elevi au monitorizat calitatea apei in judetul Timis
In cadrul programului international – “Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei”, reprezentantii Smithfield Ferme si Smithfield Prod, au initiat impreuna cu 75 de elevi din judetul Timis, a III a actiune de testare si verificare a calitatii apei. Au fost testate apele raului Barzava si ale statiei de epurare Smithfield Prod.
Aceasta actiune didactic-educativa este un experiment cu rol de sensibilizare si constientizare a tinerei generatii fata de protejarea resurselor de apa. In Timis, printre participantii din acest an s-au aflat elevii claselor VII-IX ai Liceului Teoretic din localitatea Gataia si elevii Scolii Generale cu clasele I-VIII din Utvin. Cu ajutorul truselor de analiza, autorizate de Asociatia Internationala a Apelor (AIA), achizitionate anual de reprezentantii Smithfield, elevii au testat o serie de parametri de baza cum ar fi: pH-ul apei, turbiditatea, oxigenul dizolvat si temperatura acesteia.
In aceeasi perioada, 35 de elevi ai Scolii Generale din Utvin, sub indrumarea profesorului de biologie - Laura Sologiuc, a echipelor de mediu si ale statiei de epurare Smithfield Prod, au testat chiar apa rezultata in urma procesului de epurare din cadrul statiei companiei din Timisoara. Actiunea a fost organizata ca lectie deschisa pe teme de protectie a mediului. Toti elevii participanti la testatea apei au primit diplome si carti educationale.