In cadrul evenimentului vor avea loc demonstratii culinare sustinute de Horia Virlan, gazda emisiunii Cireasa de pe tort, Chef Cezar, bucatarul sef de la hotelul Continental Bucuresti, primul bucatar roman ce a obtinut titlul de Matre de Rotisseur si Antonio Passarelli, bucatarul sef al emisiunii Danut SRL.
Unul dintre produsele vedeta ale acestei editii a Bucharest Food Festival este inghetata cu trufe si parmezan. Este o reteta originala de inghetata pe care organizatorii o realizeaza impreuna cu specialistii Truffoir.
Accesul la Bucharest Food Festival va fi pentru prima data gratuit, gratie parteneriatului incheiat de organizatori cu Primaria Capitalei, numarul asteptat de vizitatori fiind de peste 60.000.
Deschiderea evenimentului este programata pentru vineri 24 septembrie, ora 13.00 si inchiderea pentru duminica 26 septembrie, ora 20.00. Intrarea se face dinspre partea cu statia de metrou Tineretului.
Deschiderea va fi marcata de realizarea unui sandwich european, cu o lungime de 27 de metri lungime, ce va reuni produse din: Franta, Spania, Portugalia, Germania, Ungaria, Grecia, Olanda, Italia, Romania. Produsul va fi oferit gratuit publicului prezent.