Cătălin Scărlătescu, juratul de la ”Chefi la cuțite”, a dezvăluit care sunt alimentele pe care le-a consumat și a mărturisit că nu a renunțat la cartofii prăjiți.
"Vă spun doar cum arată micul dejun ideal pentru mine. Ouă ochiuri, brânză cu mucegai, bacon și castraveți murați, cu pâine prăjită. Nu întotdeauna, o dată sau de două ori pe săptămână. În rest, e cu pas, fără. Dieta mea este următoarea: mănânc orice, dar puţin, e vorba de cantitate. Cartofi prăjiţi am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc, dar aşa, jumătate de porţie, câţiva acolo", a spus chef Cătălin Scărlătescu pentru viva.ro.
Întrebat care este preparatul pe care îl pregătește cel mai des și de ce, celebrul bucătar a răspuns: "știți deja… pește și fructe de mare".
De asemenea, juratul a dezvăluit că a renunțat la pâine și a început să consume doar crudități și recomandă ca cei care vor să o urmeze, să consulte un medic înainte, dat fiind faptul că este o dietă severă.
"Am mâncat, în schimb, doar salate proaspete, spanac, ștevie, castraveți, roșii, mere, grapefruit, prune, nuci și migdale neprăjite și nesărate. Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) și un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete. Este, însă, o dieta severă, eu nu recomand nimănui să țină un astfel de regim fără să consulte medicul. Fiecare organism are propriile necesități, așa că nu e bine să ținem diete „de capul nostru'. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume și fructe proaspete, așa că nu prea e loc de rețete. Puneți pe grătar vinete, rosii și ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde", a mai spus Cătălin Scărlătescu.