Perry Romanowski, specialist în chimie cosmetică, îţi dezvăluie ce caracteristici lipsesc din formula unui rimel ieftin şi ce beneficii vin la pachet cu un preţ ceva mai piperat în cazul unui astfel de produs.
"Există o foarte mică diferenţă între rimelurile scumpe şi cele ieftine. Multe dintre brandurile mici sunt apelează la producători care au o formulă de bază pe care o oferă tuturor clienţilor, cu câteva modificări minore. Chiar şi marii producători care au branduri diferite vor folosi aceeaşi tehnologie pentru toate produsele. Trebuie doar să compari listele de ingrediente şi vei vedea că sunt în mare parte aceleaşi: pigment de culoare, ceară pentru "îngroşare", ulei pentru a ajuta la întinderea produsului şi uneori polimeri (PVP, PVPA), pentru alungirea genelor sau pentru ca rimelul să fie rezistent la apă", explică specialistul.
Detaliile care fac cu adevărat diferenţa
Dacă formula este aceeaşi, ceea ce contează cu adevărat este recipientul. Două aspecte ale tubului de rimel - peria şi ştergătorul - sunt cele care determină efectul produsului asupra genelor. În funcţie de forma periei, rimelul alungeşte, îngroaşă sau separă genele. Ştergătorul este responsabil pentru eliminarea excesului de rimel în momentul în care scoţi peria din tub. Dacă acest inel este prea strâns, rămâne prea puţin produs pe perie pentru a oferi efectul dorit. Dacă ştergătorul este prea larg, genele se vor lipi din cauza excesului de rimel rămas pe perie.