Iata ce ai de facut in pentru camera bebelusului inainte ca acesta sa vina pe lume.
1. Igienizeaza si reamenajeaza incaperea in care va sta bebelusul
Puiul tau are nevoie de o camera curata si primitoare, astfel incat se impune ca inainte ca el sa vina pe lume sa te gandesti serios la un plan de reamenajare.
Daca peretii sunt afectati de umezeala sau mucegai, ia urgent masuri si cheama un meserias care sa ii gletuiasca si sa rezolve toate problemele legate de structura interioara. Fa acest pas din timp, pentru ca este nevoie de o perioada destul de mare in care sa dispara mirosul de vopsea si sa vaporii toxici (un bebelus este foarte sensibil la aceste lucruri si sanatatea acestuia ar putea fi pusa in pericol).
Alte aspecte la care trebuie sa te gandesti sunt cele legate de lumina naturala care patrunde in camera (daca lumina este prea puternica, bebelusul nu poate avea un somn odihnitor, deci trebuie sa cumperi jaluzele de protectie) sau de poluarea fonica de care poate avea parte micutul (daca incaperea este dispusa inspre bulevard sau un spatiu aglomerat, din nou exista riscul ca puiul tau sa fie deranjat de zgomotele ce vin de afara).
Totodata, pardoseala ar fi sa fie una de lemn, deoarece aceasta este mai calduroasa fata de una de gresie, iar covorasele si mochetele nu trebuie sa lipseasca (colecteaza praful din incapere si atenueaza zgomotul cand paseste cineva in camera).
2. Tine cont de culoarea aleasa pentru vopsirea peretilor
Pentru un nou-nascut unele culori pot fi agresive si iritante. Asa se intampla, spre exemplu, in cazul culorii rosu sau portocaliu. Cel mai bine este sa alegi pentru vopsirea peretilor o culoare deschisa, care sa creeze si o lumina blanda si odihnitoare.
3. Alege cu atentie mobilierul
In camera unui nou-nascut trebuie sa se regaseasca un patut special, cat mai sigur, dar si dulapiorul pentru hainute, masa de infasat si un fotoliu confortabil pentru mama (care sa ii permita mamei sa stea sa isi alapteze copilul).
4. Ilumineaza corect incaperea
Pentru camera bebelusului ai nevoie de o lumina blanda in plafon, dar si de o lampa de masa, care sa iti permita sa iti schimbi puiul sau sa il hranesti fara sa il deranjezi prea mult (de exemplu, pe perioada noptii nu trebuie sa mai aprinzi becurile de mare putere, deoarece copilul nu acepta prea bine schimbarile bruste de lumina).
Voi ce alte trucuri mai aveti pentru amenajarea incaperii celui mic?