Cum obţii culoarea roz pe coaja oului
Două căni de apă + două cani de sfeclă roşie decojită şi dată prin răzătoare + oţet (1 lingură de oţet la o cană de lichid, care rămâne după ce fierbi apa şi sfecla dată prin răzătoare).
Cum obţii culoarea oranj sau portocaliu
2 căni de coji de ceapă galbenă + o cantitate suficientă de apă pentru a acoperi cojile cu cel puţin 2,5 centimetri + oţet (1 lingură la o cană de lichid care rămâne după ce ai fiert cojile de ceapă şi apa).
Cum obţii culiarea galben
Două căni de apă + 1 lingură de turmeric + 2 linguri de oţet care dau naştere acestei culori vibrante de galben pe ouăle cu coajă albă şi o nuanţă profundă de auriu pe ouăle cu coajă maro. Alte opţiuni: ceaiul de muşeţel fiert puternic, un timp îndelungat, va crea un galben mai blând.
Cum obţii culoarea verde şi albastru
2 căni de varză roşie tocată + o cantitate suficientă de apă penntru a acoperi varza cu 2,5 centimetri + oţet (1 lingură la o cană de lichid rămas după ce "vopseaua" este fiartă).
Ouăle cu coaja maro vor deveni verzi, iar ouăle cu coaja albă vor deveni albastre.
Cum să vopseşti ouăle de pe masa de Paşte în mod natural
Ingredientele şi uneltele de care ai nevoie:
- * materialele care vor da culoare vopselurilor naturale: sfeclă, varză roşie, turmeric, etc.
- * apă filtrată
- * 1 lingură de oţet din vin pentru fiecare vopsea
- * oale sau crătiţi pentru a fierbe ingredientele şi pentru a fierbe ouăle
- * strecurătoare
- * castroane mici sau borcane
- * ouă
- * ulei de măsline sau ulei de cocos (opţional - pentru a da luciu după ce vopseşti ouăle)
Instrucţiuni pentru a face vopseaua de ouă:
1. Fierbe materialele colorante şi apa. Dă aragazul la foc mic şi fierbe în continuare ingredientele, acoperind oala, timp de 15-60 de minute, până când se ajunge la culoarea dorită de tine. Reţine că ouăle vor fi cu câteva nuanţe mai deschise, aşa că este cel mai bine să fierbi în continuare compoziţia pentru a obţine culori mai închise, mai bogate.
2. Se ia lichidul de pe foc şi se lasă la temperatura camerei.
3. Toarnă vopseaua printr-o strecurătoare în castroane sau borcane de sticlă şi adaugă 1 lingură de oţet din vin, pentru fiecare cană de vopsea lichidă obţinută după paşii de mai sus.
4. Adaugă ouăle fierte tari în vopsea şi pune-le la frigider, până când se obţine culoarea dorită de tine. De pildă, poţi începe procedurile după-amiaza şi să laşi ouăle la frigider peste noapte. Sursa.