Un sondaj recent al Pew Research aplicat pe adulţii din SUA arată că 71% dintre aceştia folosesc Facebook, cel puțin ocazional, iar 45% dintre utilizatorii Facebook verifică site-ul de mai multe ori pe zi, scrie Noobz.ro.
Asta arată că oamenii sunt din ce în ce mai sociabili. Totuşi, unele persoane consideră contrariul. Problema, spun ei, este că „ne petrecem atât de mult timp menținând legături superficiale online, încât nu ne rămâne suficient timp sau energie necesară pentru cultivarea relațiilor profunde în viața reală”. „Prea multă pălăvrăgeală, prea puțină conversație reală”, mai adaugă aceştia.
Alte persoane consideră că mediul online suplimentează comunicarea faţă în faţă şi nu o înlocuieşte. Acestea mai susțin că ne putem extinde orizonturile sociale online, ne putem aprofunda legăturile cu lumea din jurul nostru, și, în același timp, putem profita de tehnologie pentru a crea relaţii interpersonale din ce în ce mai strânse.
Larry Rosen, profesor de psihologie la Universitatea de Stat din California, Dominguez Hills, spune că „tehnologia ne distrage atenţia de la relaţiile din lumea reală”. Încă o problemă legată de socializarea online este aceea legată de diferenţa dintre conectare și comunicare. În timp ce am putea avea sute de prieteni pe Facebook cu care putem împărtăși multe lucruri noi, nu ne bucurăm într-adevăr de o interacțiune umană, care este atât de esențială pentru sănătatea noastră emoțională.
Vezi pe Noobz.ro care este concluzia la care a ajuns profesorul Larry Rosen în urma studiilor realizate cu privire la modul în care acţionează tehnologia mobilă asupra comunicării interpersonale.