Wiz Khalifa

Rapperul Wiz Khalifa a fost condamnat în România pentru...

Citeste mai mult»
Hugh Grant

Hugh Grant critică dur școlile care alimentează...

Citeste mai mult»
William si Kate

William şi Kate au publicat o fotografie inedită cu...

Citeste mai mult»
 Carlos Santana

Chitaristul Carlos Santana își amână un concert după ce a...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney: "Nu-mi pasă" dacă Trump mă numeşte un...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga și-a păstrat cumpătul după ce i-a cedat...

Citeste mai mult»
Nicola Coughlan,

Nicola Coughlan, starul din „Bridgerton”, atacă seria...

Citeste mai mult»
pap

Martin Scorsese spune că moartea Papei Francisc este o...

Citeste mai mult»
 Michelle Trachtenberg

Actriţa americană Michelle Trachtenberg a murit din cauza...

Citeste mai mult»
a

The Who s-a despărţit de bateristul Zak Starkey din cauza...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney explică de ce i-a cerut lui Joe Biden să...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein, rejudecat la New York

Citeste mai mult»
Harry

Harry și Charles rămân 'distanți', conform unor surse

Citeste mai mult»
gene

Înainte de moartea sa, soția lui Hackman a căutat...

Citeste mai mult»
ceas

Un ceas de buzunar care a aparținut unui pasager de pe...

Citeste mai mult»
capsula

Capsula Blue Origin cu cele şase femei vedetă la bord,...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Johnny Depp şi Penelope Cruz, în thrillerul „Day Drinker”...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Proprietatea lui Gene Hackman a fost infestată de...

Citeste mai mult»
ciocolata

Cât de sănătoasă este ciocolata neagră. Iată ce spun...

Citeste mai mult»
Katy Perry

Blue Origin a încheiat cu succes zborul spațial la care...

Citeste mai mult»
Sean „Diddy” Combs

Avocaţii lui Sean „Diddy” Combs vor să cunoască opiniile...

Citeste mai mult»
bebelus

O femeie a născut copilul unui alt cuplu după ce o...

Citeste mai mult»
eric

Eric Dane, actorul din "Euphoria" şi "Grey's Anatomy",...

Citeste mai mult»
Val Kilmer

Cauza oficială a morţii actorului Val Kilmer, starul din...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Kazahstanul se așteaptă la încasări de 12 milioane de...

Citeste mai mult»
anjelica

Actrița Anjelica Huston dezvăluie că a trecut printr-o...

Citeste mai mult»
Michelle Obama

Michelle Obama a vorbit într-un podcast despre zvonurile...

Citeste mai mult»
william

Prințul William și-a angajat avocații care au ajutat-o pe...

Citeste mai mult»
vandici

Ilinca Vandici a ales să acorde o nouă șansă iubirii,...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla și-a celebrat aniversarea căsătoriei cu...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a inclus România în turneul ei „Up All...

Citeste mai mult»
paul

Paul Schrader, scenaristul filmului "Taxi Driver", acuzat...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Ducesa de Sussex s-a confruntat cu complicații medicale...

Citeste mai mult»
Robert de Niro

Robert De Niro va primi Palme d'Or-ul onorific al...

Citeste mai mult»
Michael Schumacher

Michael Schumacher a devenit bunic pentru prima oară....

Citeste mai mult»
Maya

O româncă a uimit juriul Britain's Got Talent cu...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem a devenit bunic. Fiica rapperului, Hailie Jade...

Citeste mai mult»
mark

Zuckerberg și-a cumpărat o vilă în Washington. Suma...

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise i-a adus joi un omagiu lui Val Kilmer, rivalul...

Citeste mai mult»
Russell Brand

Russell Brand a fost pus sub acuzare pentru viol de...

Citeste mai mult»

Cum evaluez ca un restaurant la care merg prima data are mancare gustoasa si proaspata?

De în Fii o Gastro Diva 2 sep 2008

Pot avea surprize neplacute si la restaurantele cu preturi mari...?

Este intotdeauna interesant de a merge si de a cunoaste un nou restaurant fie ca este nou deschis in apropiere, fie ca suntem invitati la un restaurant pe care nu am avut ocazia sa-l cunoastem.

Cred insa ca fiecare prefera sa mearga la acele restaurante pe care le cunoaste bine si are incredere in ele, prin experienta proprie. Dar totusi vrem sa si aflam si daca merita sa ne „imprietenim” sau chiar sa devenim clienti fideli ai unui nou restaurant, mai ales daca pare a fi ceva pe placul nostru, fie ca ambianta, fie ca specialitati servite.

Profesorii mei mi-au transmis in acest sens niste reguli, pe care eu le aplic mereu, fiindca s-au dovedit a fi bune.

Cand merg la un restaurant necunoscut, ma duc mai intai in zona toaletelor, aceasta este cartea de vizita a oricarei unitati. Se spune ca asa de curat cum este acolo, asa este si in bucatarie.

Cel mai adesea, asa si este, fiindca inseamna ca seful de unitate pune mare pret pe respectarea regulilor de igiena.

Apoi, daca ma aflu pentru prima data intr-un restaurant necunoscut, nu mananc ceva ce este oricum problematic, de ex. preparate de peste, fructe de mare sau carne cruda, salate cu maioneza, creme din lapte etc., ce ar putea fi alterate prin pastrare necorespunzatoare.

Mai intai comand un meniu obisnuit, ceva ce presupune un timp de gatire clasic, ca sa fiu sigur ca totul este in ordine. Astfel pot constata cum se gateste, ce gust au preparatele, daca sunt proaspat pregatite sau daca cumva contin materii prime dubioase. Se vede dupa aspect, gust, miros.

Este recomandat ca atunci cand ceva nu va place sa refuzati sub un pretext oarecare sa mancati.

In timpul in care stati la masa, puteti observa si modul in care se serveste: cat timp dureaza pana se ia comanda, cum se comporta chelnerii, cum se adreseaza oaspetilor, cum aduc preparatele si cum le aseaza pe masa, daca vesela si tacamurile sunt curate, dar mai ales paharele si fata de masa.

Toate acestea va indica daca acolo lucreaza personal calificat sau nu, deci daca seful de unitate pune pret pe calitate. Daca este multa dezordine si nepolitete, desigur nu merita sa reveniti.

In ceea ce priveste siguranta alimentelor, se poate aprecia ca un restaurant plin de clienti (adica frecventat mereu de o clientela ce cunoaste deja restaurantul si il considera de increde) are de obicei mereu materii prime proaspete, fiindca se consuma in ritm adecvat si se face aprovizionare mereu noua.

Valabil mai ales in ceea ce priveste specialitatile casei, de aceea este recomandat sa comandati acestea la prima vizita.

Dupa ce ati ajuns la concluzia ca restaurantul este pe placul dvs., puteti sa experimentati si alte preparate, iar cu timpul veti afla si care sunt punctele forte ale bucatarului.

Aceste criterii de apreciere eu le aplic indiferent de categoria restaurantului!

Photo:Flickr.com

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Dana (03.09.2008, 13:25)
Multumim, foarte utile aceste sfaturi! Eu am avut o surpriza neplacuta la un restaurant in care aveam destul de mare incredere si pe care il frecventam. Am comandat ceva pe baza de fructe de mare si am fost foarte dezamagita de gust si de aspect...
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Fii o Gastro Diva
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr