Dwayne Johnson

Dwayne Johnson a fost cel mai bine plătit actor din lume...

Citeste mai mult»
Brad Pitt

Brad Pitt a trăit „spaima vieţii lui”, după o tură pe un...

Citeste mai mult»
oscar

Premiile Oscar 2025 - "Anora", cel mai bun film, cu cinci...

Citeste mai mult»
alaptat

Top 10 sfaturi pentru mamele care alăptează

Citeste mai mult»
gene

Gene Hackman și soția sa nu prezentau 'nicio leziune...

Citeste mai mult»
gracie

Cântăreața Gracie Abrams și-a anulat concertul de la...

Citeste mai mult»
Katy Perry

Cântăreața Katy Perry va călători în curând în spațiu, a...

Citeste mai mult»
Michelle

Michelle Trachtenberg, actriţa din „Gossip Girl” şi...

Citeste mai mult»
Gene

Legendarul actor Gene Hackman, soţia Betsy şi câinele au...

Citeste mai mult»
tvv

Fiica lui Mohamed Salah va debuta pe micul ecran în...

Citeste mai mult»
Robbie Williams

Robbie Williams crede în paranormal: „Am abilități...

Citeste mai mult»
Charli XCX

Cântăreaţa britanică Charli XCX a câştigat Brit Award...

Citeste mai mult»
colesterol

Două vitamine populare ar putea ajuta la scăderea...

Citeste mai mult»
Shakira

Shakira, incognito printre participanții la Carnavalul de...

Citeste mai mult»
Karla Sofia Gascón

Karla Sofia Gascón, în plină controversă referitoare la...

Citeste mai mult»
dan negru

Ce își dorește Dan Negru la împlinirea vârstei de 54 de...

Citeste mai mult»
Timothy

Timothy Dalton, fost James Bond, "şocat" că Amazon a...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Actorul Gerard Depardieu, vizat de o anchetă pentru...

Citeste mai mult»
fontana

Un turist a fost amendat cu 500 de euro după ce a plonjat...

Citeste mai mult»

Obiceiuri zilnice care îți pot schimba complet starea de...

Citeste mai mult»
cuptor

Produsul alimentar surpriză care te ajută să scapi de...

Citeste mai mult»
Horia Brenciu

Cât cer vedetele pentru a oferi un eveniment privat...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Moartea cântărețului Liam Payne în Argentina. Acuzațiile...

Citeste mai mult»
mic dejun

De ce nu ar trebui să mâncați același mic dejun în...

Citeste mai mult»
Andrei

Dezvăluiri cutremurătoare despre moartea lui Andrei...

Citeste mai mult»
Gomez si Benny Blanco

Benny Blanco afirmă că este foarte speriat că Selena...

Citeste mai mult»
adela

Adela Popescu, confesiuni emoționante despre copilăria...

Citeste mai mult»
Nicole Kidman

Locuinţa lui Nicole Kidman şi Keith Urban din Los Angeles...

Citeste mai mult»
A$AP Rocky

Rapperul A$AP Rocky, găsit nevinovat într-un caz de...

Citeste mai mult»
caragea

Corina Caragea și-a câștigat primii bani la 15 ani. Ce...

Citeste mai mult»
 Kim Sae-ron

Actriţa sud-coreeană Kim Sae-ron a fost găsită moartă în...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a schimbat versurile melodiei „Don't Bother”...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Mâncarea pe care Mihaela Bilic o recomandă de cel puțin...

Citeste mai mult»
Brian Molko

Solistul trupei Placebo, inculpat în Italia. A numit-o pe...

Citeste mai mult»
Jay-Z

Plângerea prin care rapperul Jay-Z era acuzat de violarea...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira şi-a anulat concertul de la Lima. Superstarul...

Citeste mai mult»
Kate si William Ziua Îndrăgostiților

Prințul William și Kate au marcat Ziua Sfântului Valentin...

Citeste mai mult»
Lars von Trier

Regizorul Lars von Trier a fost internat într-un centru...

Citeste mai mult»
Kevin Spacey

Noi acuzații de abuzuri sexuale aduse împotriva lui Kevin...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga va susține un mega-concert gratuit la Rio de...

Citeste mai mult»

Cum evaluez ca un restaurant la care merg prima data are mancare gustoasa si proaspata?

De în Fii o Gastro Diva 2 sep 2008

Pot avea surprize neplacute si la restaurantele cu preturi mari...?

Este intotdeauna interesant de a merge si de a cunoaste un nou restaurant fie ca este nou deschis in apropiere, fie ca suntem invitati la un restaurant pe care nu am avut ocazia sa-l cunoastem.

Cred insa ca fiecare prefera sa mearga la acele restaurante pe care le cunoaste bine si are incredere in ele, prin experienta proprie. Dar totusi vrem sa si aflam si daca merita sa ne „imprietenim” sau chiar sa devenim clienti fideli ai unui nou restaurant, mai ales daca pare a fi ceva pe placul nostru, fie ca ambianta, fie ca specialitati servite.

Profesorii mei mi-au transmis in acest sens niste reguli, pe care eu le aplic mereu, fiindca s-au dovedit a fi bune.

Cand merg la un restaurant necunoscut, ma duc mai intai in zona toaletelor, aceasta este cartea de vizita a oricarei unitati. Se spune ca asa de curat cum este acolo, asa este si in bucatarie.

Cel mai adesea, asa si este, fiindca inseamna ca seful de unitate pune mare pret pe respectarea regulilor de igiena.

Apoi, daca ma aflu pentru prima data intr-un restaurant necunoscut, nu mananc ceva ce este oricum problematic, de ex. preparate de peste, fructe de mare sau carne cruda, salate cu maioneza, creme din lapte etc., ce ar putea fi alterate prin pastrare necorespunzatoare.

Mai intai comand un meniu obisnuit, ceva ce presupune un timp de gatire clasic, ca sa fiu sigur ca totul este in ordine. Astfel pot constata cum se gateste, ce gust au preparatele, daca sunt proaspat pregatite sau daca cumva contin materii prime dubioase. Se vede dupa aspect, gust, miros.

Este recomandat ca atunci cand ceva nu va place sa refuzati sub un pretext oarecare sa mancati.

In timpul in care stati la masa, puteti observa si modul in care se serveste: cat timp dureaza pana se ia comanda, cum se comporta chelnerii, cum se adreseaza oaspetilor, cum aduc preparatele si cum le aseaza pe masa, daca vesela si tacamurile sunt curate, dar mai ales paharele si fata de masa.

Toate acestea va indica daca acolo lucreaza personal calificat sau nu, deci daca seful de unitate pune pret pe calitate. Daca este multa dezordine si nepolitete, desigur nu merita sa reveniti.

In ceea ce priveste siguranta alimentelor, se poate aprecia ca un restaurant plin de clienti (adica frecventat mereu de o clientela ce cunoaste deja restaurantul si il considera de increde) are de obicei mereu materii prime proaspete, fiindca se consuma in ritm adecvat si se face aprovizionare mereu noua.

Valabil mai ales in ceea ce priveste specialitatile casei, de aceea este recomandat sa comandati acestea la prima vizita.

Dupa ce ati ajuns la concluzia ca restaurantul este pe placul dvs., puteti sa experimentati si alte preparate, iar cu timpul veti afla si care sunt punctele forte ale bucatarului.

Aceste criterii de apreciere eu le aplic indiferent de categoria restaurantului!

Photo:Flickr.com

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Dana (03.09.2008, 13:25)
Multumim, foarte utile aceste sfaturi! Eu am avut o surpriza neplacuta la un restaurant in care aveam destul de mare incredere si pe care il frecventam. Am comandat ceva pe baza de fructe de mare si am fost foarte dezamagita de gust si de aspect...
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Fii o Gastro Diva
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 mar