O ciorbă de văcuță este ideală pentru a fi consumată la prânz, motiv pentru care îți recomandăm să încerci această rețetă, pe care o poți găti la tine acasă.
Ingrediente:
- 500 g carne de vită
- 2 cartofi medii
- 3 morcovi
- 1 ceapă mare
- 1 ţelina medie
- 1 păstârnac
- 2 ardei
- o mână de fasole verde
- 3 linguri pastă de tomate
- 3 linguri leuştean
- 3 linguri ulei
- 300 ml borş
- sare (după gust)
Cum se prepară:
Taie carnea cubuleţe şi pune-o la fiert în apă, cu puţină sare. Spumează carnea periodic, până ce supa rămâne limpede. În răstimp, toacă legumele (le poţi da pe răzătoare sau le poţi tăia cubuleţe). Căleşte ceapa tocată mărunt în 3 linguri de ulei, adaugă morcovul, ţelina şi păstârnacul, potrivit retetepractice.ro. După 1-2 minute, pune toate legumele (cu tot cu ulei) în supa de vită, împreună cu cartofii tăiaţi cuburi. După 25 de minute, adaugă ardeiul în ciorbă, iar după 5 minute completează cu pasta de tomate şi borşul. Când ciorba a dat bine în clocot, potriveşte de sare şi adaugă leuşteanul. Serveşte ciorba de văcuţă cu smântână.