Ingrediente necesare:
- 6 grămezi urzici
- 1 lingură făină
- 3 căței usturoi
- 1 ceapă mare
Mod de preparare:
Spală bine urzicile, folosind niște mănuși, pentru a evita înțepăturile lor. După ce le-ai curățat de orice urme de impurități, opărește-le într-un vas cu apă care a dat în clocot cu sare.
Lasă urzicile la fiert pentru cinci minute.
Toacă bine ceapa și cățeii de usturoi
.Când au fiert urzicile, scurge-le de apă și toacă-le mărunt – fie cu ajutorul unui cuțit, fie cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Păstrează o cană din apa în care au fiert.
Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine translucidă.
Adaugă urzicile tocate, lingura de făină și usturoiul tocat.
Adaugă sare după gust și cana de apă în care au fiert urzicile, conform unica.ro.
Amestecă în continuu, pentru a nu se prinde mâncarea de fund.
Este gata când compoziția se îngroașă. Servește mâncarea de urzici caldă, alături de orez, mămăligă, ouă sau carne de pui.