Ingrediente pentru supa cremă de legume
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 dovlecel mediu
- 2 rădăcini păstârnac
- 2 cartofi
- 2 căţei usturoi
- 1 ardei capia
- 3 linguri unt
- sare
- piper
- boia dulce sau picantă
- pătrunjel proaspăt
- 4 felii pâine
- ulei de măsline
- 3 căţei usturoi
- 100 ml smantana naturala de gatit (smantana pentru frisca)
Mod de preparare supă cremă de legume:
Ceapa tăiată cubulețe sau peștișori se pune la călit în puțin unt. Când este gata, se adaugă și restul legumelor tăiate bucăți cât mai mici și se lasă și ele câteva minute la înăbușit, adăugând totodată și 2-3 linguri de ulei de măsline.
Atenție, nu le vrem prăjite, ci doar sa capete acel gust bun înainte să adăugăm apă. Potrivit de sare, piper și boia și le lăsăm să fiarbă câteva minute până când s-au înmuiat.
Când legumele sunt fierte, se scot din zeamă şi se dau prin blender. Compoziţia obţinută se pune într-o altă oală, iar peste ea se adaugă puţin câte puţin din apa în care au fiert, până se obţine consistenţa dorită. Adăugăm și smântâna pentru o consistență mai cremoasă și un gust și mai bun! Puteți presăra și parmeza la final, dacă vă place combinația, potrivit viva.ro.
Însă dacă țineți post sau sunteți vegetarieni, săriți peste acest pas!
Se serveşte cu crutoane şi pătrunjel tocat mărunt!
PS: pentru pregătirea crutoanelor se taie cuburi feliile de pâine şi se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor pentru câteva minute, după care se scot şi se stropesc cu ulei de măsline şi cu usturoiul pisat. Se mai dau la cuptor pentru câteva minute, până se rumenesc.