Incrediente necesare:
- 500 g carne de porc (coaste, pulpă, spată sau piept)
- 2-3 cepe
- 2-3 ardei roșii kapia (pot fi și gogoșari sau ardei albi)
- 3-4 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei
- sare, piper,
- 2 lingurițe de boia dulce (paprika)
- 1 linguriță semințe de chimen sau o foaie de dafin (nu se pun ambele!)
- 1 kg de cartofi (6-7 cartofi potriviți)
- 200 bulion (sau rosii din conservă)
Mod de preparare:
Carnea se spală și se tranșează în bucăți potrivite (este mai gustoasă dacă o prăjiți puțin înainte). Dacă o prăjiți, aveți grijă să fie zvântată înainte, pentru că, altfel, va fierbe înnăbușit. După ce carnea s-a rumenit bine pe fiecare parte, o scoateți din vasul în care s-a prăjit. În același ulei, adăugați ceapa și ardeii, tăiat în prealabil mărunt.
În timp ce se prăjește ceapa, curățați cartofii și tăiați-i în cuburi de mărime potrivită. Aceștia se adaugă în cratiță peste legume, după ce ceapa devine sticloasă. Adăugați sare, piper, paprika și foaia de dafin (sau chimenul, dacă vă place). Se amestecă bine totul și se stinge cu apă fierbinte, cât să acopere conținutul cratiței. Se adaugă și carnea prăjită și se lasă la fiert în jur de 45 de minute. Spre final, puteți pune cratița la cuptor, pentru a se gratina frumos cartofii, potrivit Viva.ro.
Se servește cu verdeață deasupra și cu o salată de sezon. Merge perfect însă cu castraveți murați.