Ingrediente:
- 280 de grame de faină,
- 50 grame miez de nuci,
- 90 grame de îndulcitor cu stevia (sau alternativ 180 grame de zahăr),
- 60 grame de stafide,
- 3 mere,
- 1 ou,
- 1 lămâie organică (coaja rasa + sucul),
- 1 plic praf de copt.
Mod de preparare:
Pentru început, pune stafidele într-un vas cu apă și lăsă-le la macerat timp de 15 minute. Acum pornește cuptorul, setează temperatura la 160°C și lăsă-l să se încălzească. O tavă se tapetează cu hârtie de copt, umezită și stoarsă, potrivit Dcnews.ro.
Nucile se toacă într-un blender, iar făina se cerne, împreună cu praful de copt. Merele se curăț, feliază și se stropesc cu zeamă de lămâie, pentru a nu se înnegri.
Separă albușurile de gălbenușuri. În bolul cu gălbenușuri se adaugă îndulcitorul de stevie (sau zahărul) și se bat cu un mixer electric. Odată ce compoziția de gălbenușuri este spumoasă și densă, adaugă stafidele înmuiate, nucile tocate și merele feliate și amestecă cu o spatulă.
În acest moment, adaugă făina și praful de copt. Amestecă bine toate ingredientele.
Albușurile se bat cu un praf de sare, apoi se încorporează în aluat. După ce ai amestecat bine, toarnă aluatul în tava de copt, pregătită anterior.
Coace checul în cuptorul preîncălzit, timp de 50 de minute, la o temperatură de 160° C. Fă testul cu scobitoarea și, dacă este necesar, mută tava pe raftul de jos pentru încă 5 minute. Odată ce checul este gata, așteaptă să se răcească, scoate-l din formă și servește-l pe masă. Poftă bună!
Credit foto: retete.unica.ro