Ai nevoie de următoarele ingrediente:
- doi pești macrou
- 600 de ml de apă
- doi morcovi mari
- două cepe
- 180 ml de oțet
- trei foi de dafin
- o linguriță de zahăr
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Curăță peștele și spală-l bine, după care îndepărtează coada și capul, dar și pielița neagră din interior. Taie-l în rondele.
Ulterior, curăță urăță morcovii şi ceapa, spală-le şi taie-le julienn. Foloseşte un borcan mai mare, cu capac. Pune în borcan felii de macrou alternate cu legumele. Strecoară ici-colo boabe de piper şi foi de dafin.
Apoi pune în ibric apa, zahărul, oţetul şi sarea. După ce dă un clocot, lasă puţin să se răcească şi toarnă peste peste, în borcan. Nu umple recipientul. Lasă 2-3 cm liberi. La final toarnă o peliculă subţire de ulei cam de 1 cm. Pune capacul la borcan şi bagă-l în frigider peste noapte.
A doua zi baga-l la cuptor și servește-l cu salată.