Ingrediente – Brioșe cu frișcă
- 300 g de unt
- 200 g de zahăr granulat
- 5 oua, la temperatura camerei
- un pliculeț de zahăr vanilinat
- un pliculeț de praf de copt
- 400 g de făină
- sare
- frișcă
- fructe proaspete
Mod de preparare - Brioșe cu frișcă
în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de brioșe cu frișcă, este să începeți prin a aduce un bol de dimensiuni mai mari. Pentru început, vom adăuga în bol untul, pe care îl vom mixa cu ajutorul unui mixer, alături de zahărul granulat, până când observăm că am obținut o compoziție cât mai omogenă cu putință, potrivit Kfetele.ro.
Abia apoi a venit momentul să adăugăm și ouăle, temperatura camerei, și să amestecăm continuu, timp în care le vom adăuga pe acestea rând pe rând, amestecând treptat astfel încât acestea să se încorporeze din timp.
În continuare, vom adăuga și sare pentru desertul nostru, după gust, pliculețul de zahăr vanilinat, dar și făina pe care am amestecat-o în prealabil cu pliculețul de praf de copt. Amestecăm și aceste ingrediente ușor, cu ajutorul unui mixer, până când vom observa că acestea s-au incorporat complet.
Acum vom pregăti și tava noastră pentru cuptor, motiv pentru care, vom lua o tavă specială de brioșe, în interiorul cărora vom așeza și formele de hârtie pentru brioșe, iar în fiecare vom turna compoziția de brioșe, cu ajutorul unui poș sau a unei linguri, forme pe care nu le vom umple complet, ci doar pe jumătate, pentru că, toată compoziția va mai crește în timp ce se coace.
În cuptorul preîncălzit la 160 °C, vom introduce tava cu brioșele noastre delicioase, timp de aproximativ 30 de minute.
În acest timp, putem prepara și frișca noastră delicioasă, în cazul în care nu achiziționați direct din comerț. Așadar, tot ce trebuie să facem este sa punem într-un bol frișca lichidă, la care vom mai adăuga și puțin zahăr, după preferințe, și o vom mixa până când vom obține compoziția dorită.
După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și brioșele noastre din tavă, le vom lăsa să se răcească, iar apoi le vom decora cu frișcă dar și cu fructe proaspete deasupra, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Credit foto: Pexels