Ingrediente – pizza cu mozzarella, roșii cherry și busuioc
Ingrediente pentru aluat:
- 500 ml de apă călduță
- 2 pliculețe de drojdie uscata
- 3 linguri de zahăr granulat
- un praf de sare
- un praf de rozmarin uscat
- 1/4 de cană de ulei de măsline
- 600 g de făină
- 5 pungi de mozzarella
- 10 roșii cherry
- sare de mare
Ingrediente pentru sosul de roșii:
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 frunze de busuioc proaspăt
- 500 g de roșii cuburi la conservă
- un praf de sare
- în praf de piper negru măcinat
Ingrediente pentru decor
- frunze de busuioc proaspăt
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă, potrivit kfetele.ro.
Mod de preparare- pizza cu mozzarella, roșii cherry și busuioc
In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem, este să începem prin amesteca ingredientele pentru a luat. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga apa călduță, dar și pliculețe de drojdie uscată. Aceste 2 ingrediente, se vor amesteca cu ajutorul unei lingurițe, pentru ca ulterior să adăugăm tot aici și zahărul granulat. Așteptăm ca acest conținut să crească, motiv pentru care vom lăsa, momentan, bolul deoparte.
În acest timp, ne vom ocupa și de restul amestecului pentru aluat, motiv pentru care vom avea nevoie, de această dată, de un mixer automat. Așadar, în bolul acesteia vom adăuga zahărul granulat, praful de sare, praful de rozmarin uscat, uleiul de măsline, ingrediente pe care le vom amesteca pentru puțin timp, pentru ca ulterior să adăugăm tot aici amestecul de drojdie realizat anterior. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine pentru a se incorpora așa cum ne dorim. Abia apoi vom ști că este momentul să adăugăm și făina, moment în care vom mixa însă la nivel redus, iar treptat, treptat vom crește și nivelul pentru a obține mingea de aluat de care avem nevoie.
Acum a venit momentul să ne ocupăm și de prepararea sosului de roșii în punct așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga cățeii de usturoi pe care i-am tocat mărunt în prealabil, alături de lingurile de ulei de măsline. Oala se pune pe aragaz la foc mediu, iar odată ce usturoiul nostru va începe să sfârâie, vom ști că este momentul să adăugăm și frunzele de busuioc proaspăt, pe care le-am tăiat mărunt în prealabil. Amestecăm bine, iar ulterior adăugăm și roșiile cuburi la conservă, condimentând cu sare și piper negru măcinat, după gust. Continuăm să amestecăm în sosul de roșii, și așteptăm să ajungă la punctul de fierbere pentru ca ulterior să-l mai lăsăm pe foc pentru încă aproximativ 15 minute, timp în care sosul va scădea așa cum trebuie.
Acum că și soțul nostru de roșii este gata, cu terasele ocupăm de blat. Așadar, pe o suprafață plată pe care am presărat puțină făină în prealabil vom așeza aluatul nostru pentru al mai frământa puțin. La final trebuie să obținem o bilă pe care o vom tăia în 4 părți cât se poate de egale, iar rând pe rând le vom întinde cu ajutorul unui sucitor, într-o formă de cerc, proces care se va repeta și pentru restul bucăților de aluat.
Acum putem așeza pe fiecare parte de aluat, sosul de roșii, bucățile de mozzarella tăiate cuburi, roșiile cherry, tăiate în jumătăți, peste care vom presăra puțină sare de mare. Preparatul se va așeza în tăvile speciale de pizza, în care am așezat deja hârtie de copt, pentru a le introduce la cuptor, timp de aproximativ 20 de minute fiecare, la o temperatură de 230 °C.
După acest interval de timp, vom scoate tăvile din cuptor, iar ulterior și pizza din fiecare, pentru că la final să le ornăm cu câteva frunze de busuioc proaspăt, după preferințe, iar rețeta este gata. Poftă bună!