Taie partea de sus a ananasului şi pune-l apoi într-o farfurie, cu partea tăiată în jos. Înfăşoară-l apoi în folie de aluminiu ori chiar în folie de plastic şi bagă-l în frigider, cu tot cu farfuria care îi serveşte drept suport.
După ce au trecut două, poate chiar trei zile, îl poţi scoate din frigider şi îl poţi servi întrucât este mai dulce şi mai zemos ca niciodată.
Te întrebi cum e posibil ca ananasul să devină, peste noapte, mai dulce? Ei bine, explicaţia e simplă: sucurile dulci din partea de jos a fructului, cea care face legătură cu planta, coboară uşor în jos şi se împrăştie în întreg fructul atunci când ananasul este ţinut invers.
Bucata de ananas din partea de sus a fotografiei este cea ţinută la frigider preţ de două zile, după ce s-a folosit metoda de mai sus, în timp ce bucata din partea de jos a fotografiei, cea care pare mult mai uscată decât prima, este o bucată de ananas proaspăt tăiat.