In acest moment exista trei tehnologii 3D folosite: in cinematografe, pe televizoare 3D destinate consumatorilor si display-uri 3D destinate urzului profesional.
Prima foloseste imagini polarizate, ambele imagini sunt redate in acelasi timp, dar cu polarizarea luminii diferita. Privitorul poarta ochelari pasivi. Aceasta tehnologie este folosita in principal in cinematografe, pentru ca are un unghi ingust de vizionare.
Tehnologia 3D folosita la televizoarele Philips destinate consumatorilor, este suportata si de formatul Blu-ray 3D si se bazeaza pe alternarea rapida a imaginilor din stanga si din dreapta. Si aceasta tehnologie obliga consumatorul sa poarte ochelari, dar acestia ofera un unghi de vizionare mult mai larg, ceea ce face posibila experienta 3D pentru mai multi oameni, in propria casa. Ochelarii trebuie sa fie activi (cu propria sursa de energie furnizata de baterii) si complet sincronizati cu ecranul, pentru ca acestia trebuie sa obtureze vederea ochiului drept cand este afisata imaginea pentru ochiul stang si in cateva milisecunde sa obtureze vederea ochiului stang, dezobturand vederea ochiului drept, pentru ca urmatoarea imagine este destinata numai ochiului drept. Daca aceasta alternare a imaginilor se petrece de cel putin 48 de ori pe secunda, creierul uman va percepe imaginile ca fiind redate in acelasi timp si va crea experienta 3D.
Cea de-a treia tehnologie 3D folosita la display-urile profesionale se bazeaza pe un sistem autostereoscopic, fiind, in prezent, cea mai avansata, dar si cea mai scumpa tehnologie 3D.