Ingrediente pentru patru bucăți:
- ciocolată - 4 bucăți,
- 1 foaie de aluat foietaj,
- 1 ou,
- nuci tocate.
Mod de preparare:
Mai întâi lăsați aluatul să se decongeleze în frigider peste noapte. Dacă aluatul stă în frigider, îl scoateți și îl lăsați la temperatura camerei cu 20-30 minute înainte de a începe pregătirea rețetei de ștrudel cu ciocolată.
Aluatul trebuie să fie ferm și să se modeleze bine. Tăiați aluatul în bucăți, care trebuie să fie mai mari decât ciocolatele. Precizăm că numărul bucăților de aluat trebuie să coincidă cu numărul de ciocolate.
Puneți câte o ciocolată deasupra unui dreptunghi de aluat. Tăiați aluatul din lateral în fâșii cu care veți înfășura ciocolata, începând de sus și de jos.
Ungeți aluatul cu un ou bătut și presărați nucile zdrobite. Desertul se coace în cuptor 20 de minute la o temperatura de 200 °C.