Iată câteva standarde impuse de societate, pentru o persoană frumoasă.
Stereotipuri
De-a lungul timpului, cei cu pielea deschisă la culoare au fost mai apreciați, iar cei cu un colorit aparte au primit tot felul de sfaturi despre cum își pot albi pielea pentru a fi „mai frumoși”, dar acest lucru are un impact negativ asupra mentalității oamenilor, care trec prin tratamente și proceduri complicate și periculoase doar pentru a fi conform așteptărilor. În plus, industria frumuseții câștigă foarte mulți bani de pe urma nesiguranței unor oameni, însă ceea ce nu realizează majoritatea clienților marilor companii este că pozele pe care le admiră pe Internet, în diverse ziare și reviste sau pe panourile publicitare sunt retușate, iar vedetele prezentate acolo nu sunt în realitate atât de imaculate.
Machiajul a ajutat oameni din toată lumea
Noile tehnici de machiaj creează iluzia unei fețe mai lungi și a unui corp mai subțire, dar conform studiile efectuate, femeiele au ajuns să folosească peste 18 produse de machiaj doar pe față, în fiecare zi, produse care conțin foarte multe chimicale periculoase. Pe lângă aceste schimbări temporare, unii oameni apelează chiar și la operații estetice, botox sau liposucție, procedee care le schimbă întreaga înfățișare. Este adevărat că în anumite cazuri, machiajul a ajutat foarte mulți oameni să-și recapete încrederea în forțele proprii, dar acesta nu trebuie să devină o a doua piele ci doar un artificiu pentru ocazii speciale.
De ce sunt femeile obsedate de look-ul perfect
Acest lucru se întâmplă din cauza că de ani de zile, mintea este astfel programată încât chiar și în social media să se uite doar după femeile foarte frumoase, dar lucrurile încep să reintre în normal și mintea vrea acum să vadă și versiuni realiste, chiar dacă destul de rar oamenii pun preț, cel puțin la prima vedere, și pe frumusețea interioară, încredere în sine și personalitate. Din păcate, această problemă nu se limitează doar la femei ci afectează și bărbații, care vor să fie perfecți. Problema nu este că cineva tinde către perfecțiune și vrea să arate mai bine ci problema o reprezintă presiune imensă pe care o pune societatea în acest sens, ceea ce este traumatizant.
Nu trebuie să te chinui să fii frumoasă
Atingerea obiectivelor de frumusețe prezentate în mass media nu este un lucru ușor, pentru că fiecare persoană are propria structură corporală asupra căreia genetica își spune cuvântul, iar orice intervenție chirurgicală își lasă amprenta asupra corpului și psihicului, aici intervenind depresia încă de la vârste fragede. Acesta este motivul principal pentru care toată lumea este atât de supărată și demotivată, pentru că așteptările fizice sunt prea mari, iar cele psihice, interioare, sunt prea scăzute, ceea ce se transmite și generațiilor viitoare.
Ești frumoasă în felul tău
Este momentul să înțelegi că industria frumuseții își vede propriul interes și tu trebuie să fii mândră de cum arăți, să-ți accepți defectele și să te concentrezi mai mult pe calitățile tale decât pe riduri. Fiecare om este unic și frumos în felul lui, deci nu trebuie să urmezi anumite standarde. Trebuie să înveți să te respecți pe tine însăți și să te concentrezi pe ceea ce este cu adevărat important.
Cum îți afectează mintea standardele nerealiste de frumusețe
Când vezi cum arată vedetele în reviste sau reclame începi să îți dorești și tu acea perfecțiune, dar aceste standarde de frumusețe setate de societate sunt, de cele mai multe ori, imposibil de atins, fotografiile fiind deseori retușate, ceea ce face ca încrederea ta în propriile forțe să scadă dramatic.