Ştiai că analgezicele sunt eficiente pentru tot felul de dureri, inclusiv disconfortul provocat de stres sau suparare? Aşadar, dacă suferi din dragoste, ia un paracetamol! Insă este recomandat să nu abuzezi, întrucât cercetătorii scot la iveală efecte adverse din ce în ce mai îngrijorătoare ale paracetamolului.
Paracetamolul are şi alte efecte surprinzătoare
Un studiu recent arată că administrarea de paracetamol sporeşte tendinţa individului de a-şi asuma riscuri, în urma unor cercetări menite să analizeze schimbările de comportament ale oamenilor atunci când aceştia iau medicamente comune, eliberate fără prescripţie medicală.
"Acetaminofenul pare să îi facă pe oameni să simtă mai puţine emoţii negative atunci când iau în calcul activităţi riscante - pur şi simplu nu se mai simt la fel de temători", spune neurocercetătorul Baldwin Way, de la The Ohio State University.
Rezultatele acestui studiu vin să confirme cercetări anterioare pe această temă, care au scos la iveală că efectul de atenuare a durerii al acetaminofenului este combinat cu un impact asupra altor procese psihologice, cum ar fi scăderea receptivităţii individului la situaţii care i-ar putea răni sentimentele, reducerea empatiei şi chiar amorţirea funcţiilor cognitive. Într-o manieră similară, potrivit acestui studiu recent, abilitatea individului de a percepe şi de a evalua riscurile unor acţiuni poate fi diminuată atunci când acesta ia acetaminofen.
Paracetamolul este cu atât mai periculos pentru femei, potrivit unor studii anterioare, întrucât le expune la o afecţiuni de-a dreptul problematice.
Iar dacă nu ştiai deja, poţi afla într-un articol publicat în secţiunea de sănătate de pe feminis.ro despre felul în care paracetamolul are ca efect advers ANULAREA empatiei şi emoţiilor pozitive.