Ce plante iti fac viata mai frumoasa?
Flori este o tanara care vrea ca, dupa o perioada in care ea si iubitul ei au avut probleme in relatia de cuplu si relatiile sexuale au fost din ce in ce mai rare, sa isi recapete libidoul si sa aiba din nou o viata sexuala implinita. Discutia cu ea si faptul ca mi-a povestit ca nu stie ce sa faca pentru a reusi sa-si creasca libido-ul in aceasta perioada m-a facut sa o intreb daca s-a gandit sa apeleze la plante pentru a obtine acest efect.
"Nu m-am gandit ca as putea sa beau o infuzie si sa apara, brusc, cheful de a face dragoste. Dar ar fi una dintre solutiile cel mai usor de utilizat, pentru ca nu ar cere un efort nemaipomenit din partea mea. Crezi ca ar functiona?", m-a intrebat ea, la randul sau.
M-am documentat si i-am povestit despre proprietatile ginseng-ului - pe care il puteti gasi la orice farmacie sau plafar sub forma de comprimate sau tinctura si care actioneaza atat asupra dorintei sexuale masculine si feminine, cat si asupra fertilitatii. Trebuie sa aveti insa atentie si sa faceti rapid un test de sarcina daca il folositi pentru fertilitate, pentru ca nu este recomandat in timpul sarcinii.
Branca ursului -tinctura sau comprimate- constituie atat un bun tratament pentru infertilitate, frigiditate, impotenta si pentru cresterea libido-ului, pentru ca actioneaza ca un vasodilatator genital puternic. In plus, poate fi folosit si la varste inaintate si se pare ca influenteaza pozitiv tonusul psihic. E bine sa il ia, in cuplu, ambii parteneri, cu precautie in cazul femeilor atunci cand raman insarcinate (nu este indicat in perioada sarcinii).
Ceaiul din frunze de zmeur este unul dintre cele mai folosite tratamente naturiste pentru stimularea fertilitatii si a fost folosit, de-a lungul timpului, si pentru a usura crampele menstruale. In timpul sarcinii se crede ca acest ceai combate sangerarile si greturile si ajuta femeile sa se recupereze mai usor dupa nastere. Chiar si la menopauza acest ceai este renumit pentru ca reduce efectul bufeurilor si pentru ca pastreaza tonusul uterului.
Corina este mama prietenei mele I., o femeie inca tanara si care isi mentine silueta zvelta la cei 46 de ani pe care ii are. Singurul lucru care o ingrijoreaza este faptul ca simptomele menopauzei au inceput deja, mult prea devreme, crede femeia. "Nu se pune problema ca mi-ar fi frica de menopauza…e pur si simplu prea devreme pentru mine. De aceea incerc sa duc cat mai departe posibil momentul in care intru oficial la menopauza."
Salvia este una dintre plantele care ar putea-o ajuta pe Corina in privinta simptomelor care anunta menopauza. Gingsengul este un alt remediu pe care Corina l-ar putea folosi, pentru ca proprietatile sale il fac foarte util in combaterea simptomelor premenopauzei.