Vorbeai cu ea permanent la telefon, erai primită cu braţele deschise acasă ori de câte ori îi treceai pragul şi îţi făcea toate poftele. De când te-ai logodit, parcă nimic nu mai este la fel. Mama ta se comportă din ce în ce mai ciudat, este foarte distantă, iar asta te determină să îţi pui semne de întrebare cu privire la decizia pe care ai luat-o.
Este dureros să ştii că până nu de mult mama ta era prietena ta cea mai bună, sora ta, confidenta ta, de fapt, omul tău de nădejde, iar de când ţi-ai găsit sufletul pereche parcă s-a rupt orice legătură.
Ce este de făcut?
Trebuie să faci un pas înapoi şi să te pui în locul mamei tale. Da, este foarte fericită că ai găsit bărbatul perfect şi ai de gând să te căsătoreşti cu el, dar îi este greu să accepte că nu mai poate exista intimitatea mamă-fiică şi că trebuie să îşi ia "la revedere" de la copilăria fiicei ei.
Pentru mulţi părinţi, logodna fiicei lor este un motiv de fericire, dar pentru unele mame, este un moment greu de înţeles şi plin de sentimente de nelinişte şi copleşire, motiv pentru care multe viitoare mirese trebuie să se teamă de cel mai frumos moment din viaţa lor, în loc să emane bucurie prin toţi porii.
Dacă vrei ca mama ta să depăşească mai uşor despărţirea de copilul ei, încearcă să o ajuţi cât poţi de mult să se împace cu ideea că ai crescut şi că la rândul tău trebuie să îţi întemeiezi o familie şi să fii mama. Nu îţi fie teamă să iniţiezi conversaţii, spune-i că îţi este dor de ea şi că înţelegi că decizia de a te căsători are un impact enorm asupra vieţii ei.
Fii blândă şi îngăduitoare cu părinţii tăi şi nu lua reacţiile pe care le au ca pe un pericol. În sinea lor, sunt de acord cu fiecare decizie pe care o iei doar ca să te vadă fericită. Pur şi simplu trebuie să comunici permanent cu ei şi să le dai de înţeles că le vei rămâne alături, indiferent de situaţie.