Regulile pot ajuta membrii familiei sa se inteleaga mai bine si sa duca o viata mai pasnica. Acestea ajuta copiii si tinerii sa invete care le sunt limitele si ceea ce se asteapta adultii sa primeasca si sa vada de la ei, dar mai ales modul in care trebuie sa isi trateze membrii familiei.
Este important sa implici toti membri familiei cat mai mult posibil atunci cand elaborezi normele dupa care trebuie sa se ghideze familia.
Copiii trebuie sa poarte discutii semnificative cu parintii despre ce reprezinta regulile in casa si de ce este nevoie de ele. Pe masura ce acestia cresc, ei pot contribui mai mult atunci cand se decide ce trebuie sa se schimbe in casa sau ce trebuie sa se imbunatateasca. Pana la adolescenta, in functie de cat de mult iti implici copilul in ceea ce trebuie sa se faca in casa, reusesti sa il responsabilizezi si sa il determini sa isi asume responsabilitatea pentru comportamentul pe care il are.
Stabileste reguli pentru cele mai importante lucruri, cum ar fi: siguranta, bunele maniere, politetea, rutina si cum trebuie sa ii tratezi pe cei din jur. Normele difera de la familie la familie. Standardele pe care le creati vor fi influentare de credinte, valori, situatii si maturitatea copilului, ca sa nu uitam de nevoile lui.
Citeste si:
Ce inseamna "Te iubesc", in functie de stadiul relatiei
Barbatii, relatiile si sarcina: Cum construiesti o relatie trainica