Te-ai hotarat deci sa pleci in vacanta pentru cateva zile. Si daca pui la socoteala cazarea, iesirile in oras, obiectivele turistice, shopping-ul si suvenirurile pentru prieteni, ar trebui sa economisesti cam un an de zile pana sa te vezi cu biletul de avion in mana. Daca tii cont de cateva detalii si sfaturi, s-ar putea sa nu fie nevoie sa depui atat efort.
1. Fii la curent cu tot ce misca in domeniul traveling
De ce? Pentru ca s-ar putea sa prinzi un targ de turism unde sigur vei gasi o oferta tentanta de vacanta. La astfel de evenimente ai parte de multe oferte promotionale, discount-uri si alte beneficii de acest gen.
Asa ca data viitoare cand auzi de vreun targ de turism, da o fuga sa vezi care sunt scorurile.
2. Cand sa cumperi biletele de avion?
E bine sa iti cumperi biletul din timp… Cam cu cateva luni inainte. Ai dublu avantaj: stii ca ai locul rezervat si obtii un discount. Deobicei preturile cresc inainte cu aproximativ 21 de zile inaintea zborului, iar preturile urca saptamanal pana la expirarea timpului.
Exista insa riscul sa pierzi anumite oferte cumparandu-ti biletul de foarte devreme. Cu toate acestea, nu ai niciodata siguranta ca respectiva companie va avea oferte promotionale pana in ziua cand este programat zborul tau.
Ceea ce poate nu stiai este ca uneori companiile ofera reduceri pentru locuri in ultimele moment. Asta pentru ca este posibil ca nu toate locurile sa fie ocupate.
3. Flexibilitatea te ajuta sa economisesti
“Cum asa?”, probabil ca te intrebi… De obicei zborurile programate la ore foarte matinale sau noaptea sunt mai ieftine. De asemenea, rutele indirecte, cu macar o escala, te pot ajuta sa economisesti niste bani.
In plus, este bine sa eviti perioada sarbatorilor pentru ca atunci preturile sunt mai ridicate. Cu toate acestea, calatorind chiar in ziua unei sarbatori importante (spre exemplu pe 25 decembrie, in ziua de Craciun), te va duce la un pret mai scazut deoarece majoritatea celor care au avut de facut calatorii cu avionul au dorit sa ajunga inainte de aceste zile la destinatie.
4. Bilet dus-intors?
Da, mai ales daca ai de gand sa te intorci inapoi in tara… Si uneori chiar si daca nu. Two-way-tickets pot fi mai ieftine chiar si decat cele care sunt numai one-way! Asa ca atunci cand achizitionezi biletul, nu uita sa completezi si data de intoarcere.
5. In weekend sau in timpul saptamanii?
De cele mai multe ori este mai ieftin biletul pentru un zbor programat in timpul saptamanii. In weekend pretul va fi mai ridicat deoarece unii aleg sa plece intr-o vacanta scurta, de doua zile, la sfarsit de saptamana.
6. Ce faci daca pretul biletului scade?
Ti-ai cumparat deja biletul, iar pretul calatoriei a scazut. In acest caz, poti incerca sa iei legatura cu compania pentru a solicita inapoierea diferentei. Desigur, aceasta politica variaza de la companie la companie, nu putem garanta ca va veti primi banii inapoi. In plus, de multe ori faptul ca respectiva companie restituie banii in cazul scaderii preturilor nu este intotdeauna popularizata. Nu strica, deci, sa intrebi.
7. Agentii de turism
Ai putea apela la sfatul agentilor de turism care te pot ajuta sa inchei cele mai bune “afaceri” in acest domeniu. Cere mai multe informatii cu privire la tarife, oferte promotionale, precum si perioadele in care preturile sunt mai mici.
8. Nu schimba compania!
Daca ai ales sa mergi cu o anume companie de zbor, este bine sa te intorci tot cu aceasta. Acest lucru te va ajuta in cazul unor discounturi sau restituii diferentei de bani in cazul ieftinirii calatoriei.
Daca mai stii si alte metode prin care iti poti cumpara biletul de avion la un pret accesibil, te invitam sa le impartasesti cu noi.
Bon Voyage!
Surse foto: