Copiii sunt precum buretii, absorb tot din jurul lor, fie ca este vorba de lucrurile bune sau rele. Fiind in continua crestere, acestia respira mai repede decat adultii, inspirand mai multe chimicale decat noi.
Cum poti sa fii prietenul copilului tau
Cei mici isi spala mainile mai rar decat adultii. Duc la gura obiectele care le pica in mana si au contact direct cu chimicalele pe care le folosim cand caratam casa.
Sunt mai scunzi decat adultii, de aceea petrec mai mult timp pe podea. Copiii sunt predispusi la chimicale precum clorul, care este mai greu decat aerul si se gaseste mai aproape de sol.
Au un metabolism accelerat. Acestia consuma mancare si bautura de trei, patru ori mai mult decat mananca in medie un adult.
Cresterea rapida si divizarea celulelor in timpul copilariei permit mutatiilor celulelor periculoase sa se multiplice mai rapid.
Copiii mici, pentru ca nu stiu sa citeasca, pot consuma din produsele de curatat din casa, doar pentru ca li se par atractive.
Pielea bebelusului este mai permeabila decat a celor mari si absorb usor substantele chimice. Aceste expuneri pot avea consecinte pe tot parcursul vietii.
Cu siguranta sunt mai multe riscuri la care sunt predispusi cei mici si pe care noi nu le stim inca.
7 activitati educationale pe care sa le incerci alaturi de copii toamna asta
Cand nu trebuie sa stie copilul tau cati bani ai cu adevarat