Această tocană de legume din sudul Franţei este celebră în toata lumea, iar nutriţionista Mihaela Bilic le recomandă mămicilor să nu uite de importanţa tocăniţei, mai ales când este vorba de alimentaţia copiilor.
"Azi vă aduc în atenţie tocăniţa. Legume aveţi din belşug în piaţă, puneţi câteva bucăţele de carne de orice fel, multe roşii şi verdeaţă şi masa e gata! Pot exista sute de variante de tocăniţă, fiecare gospodină e liberă să pună în cratiţă ce-i place.", a subliniat Mihaela Bilic pe pagina oficială de Facebook.
Potrivit specialistei, din punct de vedere nutritiv, tocăniţa este un fel de mâncare sănătos şi săţios, cu proporţie corectă între carne şi legume, totul semifiert cu mult sos de roşii.
"Faptul că e gătită înăbuşit, în mediu umed, o face uşor de digerat, iar mediul acid din roşii creşte absorbţia fierului. Evitaţi prăjeala şi uleiul mult, lăsaţi carnea şi legumele să se întrepătrundă ca gust fără adaos de grăsime.", ne sfătuieşte medicul nutriţionist.
Tocmai prin prisma elementelor nutritive, Mihaela Bilic le sfătuieşte pe mame să le pregătească celor mici o tocăniţă sănătoasă.
"Nu cred că e vreun copil căruia să nu-i placă tocăniţa, fie că înmoaie o bucată de pâine în sos, fie că o mănâncă cu orez sau piure de cartofi. E o formă practică de a-i face să consume legume, poate fi gătită dietetic, e spornică, nepretenţioasă şi necostisitoare pentru buget. Dacă variem tipul de carne şi de legume putem face din tocăniţă un fel de mâncare de bază, indiferent de sezon, pentru că este un preparat echilibrat, hrănitor şi sănătos.", a spus în încheiere Mihaela Bilic.