Iată de ce poți scăpa din dormitorul celui mic dacă vrei să nu te împiedici la tot pasul până să ajungi la pătuț.
1. Haine care i-au rămas mici
Orice i-a rămas mic sau nu i-a fost niciodată bun poți da altcuiva, deoarece copilul tău nu va mai intra niciodată în ele, deci mai bine scapi de hainele nepotrivite și faci loc următorii mărimi.
2. Lucruri pe care nu le folosești
După primele săptămâni de viață, știi deja ce folosești și ce nu sau poate că ai învățat ce anume funcționează în cazul vostru... De exemplu, poate că nu v-a plăcut o anumită marcă de scutece sau șervețele, caz în care poți da ce v-a rămas unui centru de copii sau unei familii nevoiașe sau dacă nu folosești cădița copilului pentru că te descurci mult mai bine direct în cadă sau chiuvetă, atunci ofer-o altcuiva, poate unei prietene care tocmai a născut.
3. Jucării cu care nu se mai joacă sau cu care nu s-a jucat niciodată
Dacă i-ai cumpărat ceva sau a primit o jucărie la botez, dar de care el sau ea nu s-a atașat deloc, acum este momentul să faci curat în sacul cu jucării și să le păstrezi doar pe acelea care îi aduc momente de bucurie.
4. Dubluri
Poate că cel mic are prea multe pături sau mai multe body-uri decât va avea vreodată timp să poarte, deoarece bebelușii cresc foarte repede, dacă acesta este cazul, găsește pe cineva care va aprecia adevărata valoare a lucrurilor respective și nu le va ține doar în dulap.
5. Orice este stricat
Se știe că un copil mic pătează haine destul de des, aruncă cu biberoanele și trag de cearceafuri până le rup după care tot ei încep să plângă de frică să nu fie certați sau pur și simplu de dorul obiectelor respective, dar dacă ai încercat deja să repari pagubele și nu ți-a ieșit, trebuie să știi că totuși, obiectele respective pot fi refolosite. Încearcă să scoți petele, să lipești ce se poate lipi sau să coși, iar restul transformă în cârpe de șters praful sau lasă-le frumos undeva unde oamenii străzii pot profita de ele.
6. Consumabile
Orice îi provoacă copilului tău o alergie poate ajunge la altcineva, deoarece fiecare organism reacționează diferit și așa cum medicamentele nu este bine să fie date de la o persoană la cealaltă în ideea că poate ce ție îți face bine altuia îi poate face rău, în ciuda faptului că aveți aceleași simptome, acest principiu se aplică și în cazul loțiunilor pentru bebeluși.
7. Aparate inutile
De-a lungul sarcinii sau a copilăriei mici sigur ai primit și tu sau ai cumpărat ceva ce se presupunea că îți va ușura viața de proaspăt părinte, dar mai mult te-a încurcat prin casă. Nu ești nici primul nici ultimul părinte care a fost atras de diverse accesorii inutile, care, de exemplu, ar fi trebui să-ți adoarmă copilul mai repede, așa că nu te stresa prea tare pentru banii aruncați pe fereastă, bucură-te de respectivele obiecte cât mai este vremea lor, dacă mai poți, sau dă-le direct mai departe altcuiva, pe post de cadou la botez sau turtă și măcar tu vei scăpa de o grijă și o datorie, găsind o altă întrebuințare pentru ele.
Cum poți face mai mult loc în dormitorul copilului tău
Dacă nu ești atentă, dormitorul copilului tău ajunge să acumuleze foarte multe lucruri inutile, din moment ce meseria de părinte se învață din mers și tu cumperi diverse lucruri pentru a vedea ce anume funcționează mai bine, iar prietenii și familia îți fac o grămadă de daruri...