Multi tineri sar peste masa de pranz, lucru ce duce la cresterea de patru ori a obezitatii in randul tinerilor in ultimii 30 de ani. Dr. Heather Leidy, un profesor in nutritie si exercitii psihologice care a participat la studiu, este de parere ca: “Oamenii se confrunta cu un declin dramatic atunci cand nu isi mananca masa de pranz. Totusi, masa de pranz bogata in proteine reduce senzatia de foame si dorinta de a consuma dulce sau mancaruri bogate in grasimi”.
4 lucruri pe care sa NU le faci dupa ce te-ai ingrasat
“Daca sari peste masa de pranz, senzatia de foame va continua sa te macine pe tot parcursul zilei”, a mai adaugat aceasta. Studiul mai arata cat de mult afecteaza pranzul nivelul de dopamina. Dopamina ne ajuta sa percepem recompensele, inclusiv sezatia de foame.
Cand mancam, o cantitate de dopamina este eliminata, ceea ce iti da sentimentul de recompensa. Dr. Leidy explica ce legatura are acest lucru cu obezitatea: “Nivelurile de dopamina sunt reduse la persoanele supraponderale sau la obezi, ceea ce inseamna ca la ei este nevoie de stimulare sau mancare, care sa le dea sentimentul de recompensa. Mancand un pranz bogat in proteine, reusesti sa ajungi la un echilibru in sanatate”.
Citeste si:
Iti comanzi masa de pranz online? Silueta iti va multumi
Dieta care iti poate salva viata - 6 alimente care lupta in linia intai