Ingrediente – Supă cremă de conopidă
- 600 g de conopidă
- o căpățână de usturoi
- 3 lingurițe de ulei de măsline
- 3 lingurițe de unt, la temperatura camerei
- 150 g de țelina
- 2 cepe
- 2 morcovi
- sare
- piper negru măcinat
- 100 ml de vin alb sec
- 150 ml de apă
- 250 ml de supă de legume
- pătrunjel proaspăt
- crutoane
Cantitarea de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o mai multe porții, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare- Supă cremă de conopidă
în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de supă cremă de conopidă, este să începem prin a prepara conopida. Așadar, vom lua conopida și o vom spăla foarte bine sub un jet de apă rece pentru ca ulterior să tăiem buchetele mai mici conopida, pe care ulterior le vom stropi cu puțin ulei de măsline și le vom condimenta cu sare și piper negru după gust.
În continuare, vom avea nevoie de o tavă de cuptor în care vom așeza hârtie de copt iar ulterior peste aceasta vom adăuga și buchetele de conopidă, urmând să acoperim tava și cu folie de aluminiu. Introducem în cuptor timp de aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 180 °C.
Între timp, vom tăia căpățâna de usturoi în partea de sus, o vom împacheta în hârtie de copt sau folie de aluminiu și o vom pune și pe ea la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.
Separat, în acest timp, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom topi untul. După ce untul s-a topit vom adăuga în oală și ceapa, țelina, morcovul, ingrediente pe care le-am tăiat mărunt în prealabil. Toate acestea se gătesc pe foc mediu timp de aproximativ 10 minute urmând să fie condimentate cu sare, piper negru măcinat iar apoi adăugând și vinul și apa, conținut pe care îl vom mai lăsa la fiert până în momentul în care vom observa că morcovul începe să se înmoaie, potrivit Kfetele.ro.
După ce conopida noastră este gata dar și usturoiul, vom pune în oală și aceste 2 ingrediente vom mai lăsa să dea totul în clocot pentru ca mai apoi să luăm oala de pe foc. Cu ajutorul unui blender, vom pasa toate aceste ingrediente pentru a obține crema noastră fină din legumele gătite iar apoi adăugăm peste acest conținut și supa fierbinte de legume pentru a obține consistența dorită, urmând să o condimentăm după gust.
Rețeta de astăzi este gata de servit și se poate adăugați deasupra și pătrunjel proaspăt sau crutoane, după preferințe. Poftă bună!